23 de gener del 2015

DIY: Cavall de cartró per la Festa dels 3 tombs

(Versión en castellano al final del post)*
fotografia feta durant la Festa dels 3 tombs a Esparreguera, el gener de 2014. ©Imma Mestre Cunillera

Aquest diumenge se celebra la Festa dels 3 tombs a Esparreguera. Per qui no la conegui, és una festa tradicional catalana que se celebra al mes de gener, per Sant Antoni Abat, patró dels animals, i que consisteix en donar 3 voltes al poble dalt de cavalls i  carruatges. Es commemora que antigament, els pagesos, per aquestes dates, portaven a beneir els seus animals perquè els donéssin força beneficis.

És una festa que els nens la gaudeixen molt perquè veuen de molt a prop els animals. És per això que proposo una activitat de tarda per fer en família i gaudir d'aquesta diada.

Com fer un cavall de cartró

A. Primer de tot, necessitem:

il·lustració sobre els materials que necessitem per fer un cavall de cartró per la Festa dels 3 tombs.©Imma Mestre Cunillera

B. Com ho hem de fer:


ctivitat de tarda per fer en família: un cavall de cartró per la Festa dels 3 tombs d'Esparreguera ©Imma Mestre Cunillera


1. Dibuixem el cap del cavall amb la plantilla que us podeu descarregar al final del post a les dues cartolines blanques. 2. Ho pintem amb qualsevol pintura o colors que tinguem per a casa. A gust del consumidor. 3. Retallem la silueta per tenir el cap del cavall. 4. Mentre la pintura s'asseca, fem tires amb el paper de seda d'uns 2cm de gruix i tot el llarg que vulguem. 5. Posem cola a les tires de paper de color groc. 6. Enganxem les tirem de color groc al nostre cavall de cartró. 7. Amb el rotulador negre li dibuixem uns ulls i una boca (Podeu fer servirla plantilla que us adjunto o dibuixar el què vulgueu). 8. En un recipient barregem 3 parts d'aigua per 1 de cola blanca. 9. Mullem les tirem de paper de seda dels altres colors. 10. I les enganxem al voltant del pal d'escombre. (Aquest pas és opcional. Si no voleu, podeu prescindir-ne) 11. Enganxem ,amb cola blanca, el pal d'escombra a la part de darrera de la cara del cavall. 12. Fem pressió amb les dues parts de la cartolina i ¡JA EL TENIM LLEST!

Ara només queda passar una tarda ben entretinguda amb els nens i veure'ls divertir-se! És una manualitat ben fàcil de fer i que us ho passareu genial!
Plantilla de cavall per descarregar i fer el DIY del cavall de cartró per la festa dels 3 tombs ©Imma Mestre Cunillera
Per descarregar la plantilla, cliqueu sobre la imatge amb el botó dret (PC), o bé ctrl+clic (MAC), i feu "Guardar com"
Para descargar la plantilla, clica en la imagen y haz botón derecho (PC), o ctrl+clic (MAC), y haz "Guardar como".
--------------------------------
Este domingo se celebra la Festa dels 3 tombs en Esparreguera. Para quien no la conozca, es una fiesta tradicional catalana que se celebra en enero, por Sant Antoni Abat, patrón de los animales, y que consiste en dar 3 vueltas por todo el pueblo subido en  caballos o carruajes. Es así porqué se conmemora el hecho que antiguamente, los payeses bendecían sus animale spor estas fechas para que les dieran muchos beneficios.

Es una fiesta que los niños disfrutan mucho porqué ven muy de cerca los animales. Es por eso que hoy propongo una actividad de tarde para hacer en família y disfrutar de este día.

A. Antes de empezar, necesitamos:
(Mira la imagen del apartado de A de más arriba y en los iconos (+) verás la traducción en castellano)

B. ¿Cómo lo hacemos?:
1. Dibujamos la cabeza del caballo, con la plantilla que os podéis descargar al final del post, en las dos cartulinas blancas. 2. Pintamos con la pintura escogida o con cualquier color que tengamos en casa. A gusto del consumidor. 3. Recortamos la silueta para tener la cabeza del caballo. 4. Mientras la pintura se seca, vamos haciendo tiras con el papel de cebolla, de unos 2 cm de grueso y todo el largo que queramos. 5. Encolamos las tiras de papel de color amarillo. 6. Pegamos las tiras amarillas al caballo. 7. Con rotulador negro le dibujamos unos ojos y una boca (Podéis ayudaros de la plantilla que os adjunto o hacer cómo queráis). 8. En un recipiente mezclamos 3 partes de agua por 1 de cola blanca. 9. Mojamos las tiras de papel de cebolla de los otros colores. 10. Y las vamos pegando alrededor del palo de escoba. (Este paso es opcional. Si no queréis, podéis prescindir de este paso) 11. Pegamos, con cola blanca, el palo de escoba a la parte de detrás de la cara del caballo. 12. Presionamos las dos cartulinas y¡LISTO!

¡Sólo queda pasar una tarda entretenida con los niños viéndolos divertirse! ¡Es una manualidad muy fácil de realizar y que os lo pasaréis genial!


--------------------------------

Què me'n dius? T'ha agradat? L'heu provat o la provaràs de fer? M'agradaria veure com t'ha quedat! Pots compartir la imatge al meu mur de facebook o enllaçant-me a instagram (@immescu)


¿Que me dice?¿Te ha gustado? ¿La has probado? ¿La harás?
¡Me gustaría ver cómo te ha quedado! Puedes compartir la imagen en mi muro de facebook, si te apetece, o enlazándome en instagram (@immescu)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada